Madde Bağımlılığı Ayakta Tedavi Merkezi
10 Mayıs 2018

İlk muayene ve değerlendirme

Merkezimizde bireyselleşmiş tedavi esastır. Öncelikle yapılan ilk muayenede, psikiyatrik değerlendirme ve uygun ilaç tedavisi için planlama yapılır. Gerekiyorsa acil tıbbi müdahaleler ve gerekli yönlendirmeler sağlanır. Tedavinin kişiye özelleştirilmesi için ayrıntılı bir değerlendirme görüşmesi yapılır ve ihtiyaç analizi sağlanır. Kişinin ihtiyacına göre verilen hizmetler çeşitlilik gösterir. Kişinin ihtiyaçları, beklentileri ve bireysel özellikleri merkeze alınarak bir tedavi planı oluşturulur. Merkezimizde ağırlıklı olarak bireysel hizmetler verilmektedir. Ayaktan tedavi merkezi kişinin ihtiyacına göre değişken hizmetlerde içermektedir.

Madde arındırma ve yerine koyma tedavileri

Uzun süre madde kullanımı kimi durumlarda hayatı tehdit eden yoksunluk dönemine sahip olabilir. Yapılan psikiyatrik ve tıbbi değerlendirme sonrası, en uygun tedavi yöntemi seçilerek madde arındırma tedavisi veriyoruz. Yoğun tıbbi takip ve izolasyon ihtiyacı olmayan hastalarda, belirlenen programı çerçevesinde hastaneye yatmadan hayatına devam ederken, arındırma (detox) ve sürdürüm (idame) tedavilerini sağlıyoruz.

Diğer psikiyatrik tedaviler

Madde kullanım bozukluklarına eşlik edebilecek psikiyatrik rahatsızlıklar değerlendirilerek tedavisi planlanır. Eşlik eden psikiyatrik bozukluklar, kimi zaman madde kullanımına sebep oluşturarak kimi zaman ise bırakma için motivasyonu azaltarak tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Uygun tanı ve tedavi ile bu riskler azaltılır ve daha uzun iyilik hali sağlanabilir.

AMATEM
 faaliyetlerini başlıklar halinde özetlersek;

1.     Ayaktan Hizmetler;

·        Poliklinik hizmetleri

·        Ayaktan grup terapileri

·        Madde bağımlılarının ailelerine yönelik haftalık bilgilendirme ve grup tedavileri