Ziyaret Saatleri & Ziyaret Kuralları
13 Haziran 2022

Hastanemizde haftanın her günü ziyaret yapılacak olup, ziyaret saatleri şu şekilde belirlenmiştir.

ZİYARET SAATLERİMİZ

Gündüz 13:00 - 14:30
                                                 Akşam  19:30 - 21:00

YOĞUN BAKIM SERVİSİ *  :  13:30  -  14:00

* 1- Yoğun bakım sorumlu hekimi, yoğun bakım hastalarının takip ve tedavisini aksatmayacak şekilde, hasta sağlığını riske edilmemesi ve hasta mahremiyetini gözeterek , ziyaret saatinde ve yerinde değişiklik yapabilir.
  2 -Yüksek enfeksiyon riski bulunan açık kalp cerrahisi yapılan hastaların takip ve tedavilerinin sağlandığı Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) yoğun bakım servisleri ziyaret kapsam dışındadır.

ZİYARET KURALLARI

ZİYARET  SÜRESİ NE OLMALIDIR?

Hastalarımızın sağlığı açısından ziyarete gelen kişilerin hasta odasında kalma süreleri çok uzun olmamalıdır.

HASTALARINIZA TELEFONLA ULAŞABİLMEK İÇİN

Hastanemize (344) 228 28 00  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Hastalarımız hakkında telefon ile bilgi verilmemektedir.

HASTA ZİYARETİNDE BULUNMAMASI GEREKEN KİŞİLER

· Ateş, öksürük, aksırık ve balgam çıkarma gibi şikayeti olanlar ve bilinen bir enfeksiyon hastalığı olan kişiler,

· Herhangi bir kronik hastalığı olan kişiler,

· Enfeksiyon almaya yatkın olan kişiler,

· 12 yaşından küçük çocukların vücut direnci büyüklerden daha zayıf olduğundan dolayı mümkün olduğunca hasta ziyaretlerine ve hasta olmadıkları sürece hastane ortamına getirilmemeleri gerekir.

HASTA ZİYARETİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR

· Hasta odalarına taşıyabilecekleri enfeksiyon ve güvenlik riskleri nedeniyle canlı ve topraklı çiçekler kabul edilememektedir. Gelen çiçekleriniz Danışma /Resepsiyon tarafından teslim alınır ve taburcu işlemleriniz den sonra size iletilen çiçek kartı ile teslim edilir.

· Hastanızı takip eden doktorun hasta ziyaretine izin vermediği özel durumlarda lütfen ısrar etmeyiniz.

· Hasta ziyaretini, hastanemizin belirlediği ziyaret saatleri içinde yapınız.

· Hastanızın sağlığı için ziyaret sürelerini kısa tutmaya özen gösteriniz.

· Sağlığınız açısından hastanızın bulunduğu ortamdaki eşya ve alanlara dokunmamaya dikkat ediniz.

· Ziyaret öncesi ve sonrası mutlaka ellerinizi yıkayınız.

· Ziyaret esnasında yüksek sesle konuşmayınız. Hastanız ve diğer hastaların mahremiyetine saygı gösteriniz.

· Hastanemiz içerisinde tütün/ tütün mamulleri ve alkollü içecek kullanmak yasaktır. Kullananlar hakkında yasal hükümler uygulanacaktır.

· Güvenliğiniz için ve teknik sorunlara neden olabileceğinden hasta odalarında elektrikli ev aletleri kullanmamanızı önemle rica ederiz.

· Gereksiz elektrik ve su kullanımından lütfen kaçınınız.

· Sizin ve diğer hastalarımızın sağlığı ve huzuru için hastane içinde yüksek sesle konuşmayınız.

GÜVENLİK BİLGİLERİ
Hastanemize gelirken gereğinden fazla eşya getirmeyiniz.
Aracınızda değerli eşya bırakmayınız. Kapı ve camlarınızın kapalı ve kilitli olduğundan emin olunuz.
Herhangi bir eşyanızın kaybolması/çalınması ya da sahipsiz bir eşya görülmesi halinde ilgili bölümün sorumlu hemşiresine bilgi verdiğiniz takdirde Hastane Güvenlik Görevlileri derhal bölgeye gelecektir.
Sağlık karnenizi ve adınıza yazılan reçeteyi servis yetkilileri dışında hiç kimseye vermeyiniz.
Tanımadığınız kişilerden yardım istemeyiniz ve onların yardım tekliflerini kabul etmeyiniz.
Yatış için gelirken değerli eşyalarınızı (ziynet eşyası, fazla miktarda para v.b.) yanınızda getirmeyiniz.
Eğer yanınızda değerli eşyanız varsa, odanızdan kısa süreli ayrılmanız halinde dahi ya yanınıza alınız veya refakatçi/yakınınıza teslim ediniz.
Eşyalarınızı odanızdaki dolaplarda muhafaza ediniz.
Şüpheli bir durum veya şahıs gördüğünüzde ilgili bölümün başhemşire veya sorumlu hemşiresine bilgi veriniz.
Klinik görevlileri dışındaki kişilerin sizi yönlendirmesine inanmayınız. Böyle durumları Hastane Güvenlik Görevlilerine bildiriniz.