HASTANEMİZDE LATARJET PROSEDÜRÜ (KEMİK TRANSFERİ) AMELİYATI UYGULANDI
14 Şubat 2024

Tekrarlayan omuz çıkığı nedeniyle Latarjet ameliyatı (Kemik Transferi) uygulanan genç hasta sağlığına kavuştu.

Son beş yılda neredeyse her gün tekrarlayan omuz çıkığı yaşayan ve bu nedenle Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne başvuran 26 yaşındaki kadın hastanın yapılan tetkiklerinde sağ omuz glenoid kemik sahasında yaklaşık %25’lik kemik kaybı saptandı.
Hastaya, ortopedi ve travmatoloji uzmanları Op. Dr. Numan MERCAN ve Op. Dr. Barış AYRANCI tarafından Latarjet ameliyatı uygulandı.
Ameliyatı gerçekleştiren hekimler tarafından yapılan açıklamada, tekrarlayan omuz çıkığı yaşayan hastaların mutlaka bir ortopedi ve travmatoloji uzmanına başvurmaları gerektiğine dikkat çekildi. Opere edilen hasta özelinde ise, hastanın epilepsi nöbetleri nedeniyle yaşadığı tekrarlayan omuz çıkıklarının omuz yuvasında (glenoid) ileri derecede kemik kaybı meydana getirdiğine değinen hekimler, Latarjet prosedürü denilen kemik transferi ameliyatını hastaya önerdiklerini ve çoğunlukla ileri merkezlerde uygulanan bu ameliyatın hastanemizde başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirttiler.
latarjet